Mirë se vini

Orari i punës : E hënë - e Premte - 09:00 - 18:00
  Kontakti : +383 44 27 27 87

ESTETIKAE BUZEVE

Rritja e buzëve ( shtimi)

Rritja kirurgjike e buzëve- Ngritja e buzëve, Implantimi i buzëve,Avancimi i buzëve etj

Procedurat e zmadhimit të buzëve mund të bëjnë plotësinë në buzëve të holla, të reduktojë ekspozimin e mishrave (gingivës) të sipërme të gjatë, dhe  ulin rrudhat rreth gojës për të përmirësuar pamjen e buzëve të tua. Si ne moshe, buzët mund të humbasin vëllimin si shumë fusha të tjera në fytyrë, duke shkaktuar më pak projektim dhe sa më pak ekspozim të pjesës të kuqe të buzës. Lëkura rreth zonës së buzës mund të humbas elasticitetin dhe zbres me kalimin e kohës që shpie në ndryshimin e relievit dhe gjatësisë së zonës së sipërme të buzës. Disa pacientë janë të shqetësuar nga një tejzgjatje vertikale të buzës së sipërme që mund të ketë ndodhur me kalimin e kohës me moshën, ose ka qenë gjithmonë i pranishëm. Buza e sipërme mund të kufizojnë sasinë e dhëmbëve që ekspozohen me hapje të qetë të gojë dhe gjatë qeshjes. Ka opsione të ndryshme kirurgjikale dhe jokirurgjikale për të përmirësuar volumin e buzës, rrudhat e tepruara, dhe buzës së sipërme të zgjatur.

 

Kuptimi  buzëve tuaja:

Buza mund të ketë shumë forma dhe madhësi të ndryshme. Çelësi për një procedurë të bukur të zgjerimit të buzës është për të ruajtur konturat e duhura dhe të balancuara në mes të buzës së sipërme dhe të poshtme dhe me pjesën tjetër të tipareve të fytyrës. Buzët mund të ndahet në disa fusha të ndryshme që mund të adresohen me procedura kirurgjike dhe jo-kirurgjike.

a

Buzët e freskëta (rinore) dhe atraktive:

  • Përcaktimi i harkut kupid dhe të kufirit të vermillionit
  • Lëkura e lëmuar e sipërme që zakonisht është më pak se 2 cm nga baza e hundës
  • Përmirësimi i lehtë në komisurën (kufizimin) e gojës
  • Pjesa e kuqe e buzës  është më e shprehur në buzën e poshtme në krahasim me të sipërmën
  • Shuma delikate e dhëmbëve të ekspozuar gjatë gojës së relaksuar

Qëllimi i procedurave për zgjerimin e buzës është për të rritur tiparet e buzës që i bëjnë ato më të bukura  dhe rinore.

 

Fryrja e buzeve me acid hialuronik

Sot, injeksionet e acidit hialuronik, të kryera nga profesionistë ekspertë, i dhurojnë hijeshinë dhe sensualitetin e dëshiruar buzëve, në harmoni të plotë me hundën, mjekrën, mollëzat dhe gjithë fytyrën.
Acidi hialuronik nuk është një produkt me përbërje sintetike por një substancë natyrale e indeve konektive të organizmit. E gjejmë në veçanti në lëkurë, në kërcet e kockave, në tendinet, në paretet e aortës, në kordonin umbelikal, etj. Për këtë arsye, nuk paraqet rrezik për infeksione, infiamacione lokale apo formimin e granulomave, komplikime këto të shpeshta nëse përdoren filler sintetikë. Injektimi mund të kryhet me lehtësi nën lëkurë, në zonën e epidermës ose akoma më në thellësi, për të mbushur buzët dhe për t’u thënë atyre formën e dëshiruar.

Procedura kryhet me një age (gjilpërë) shumë të hollë, jo traumatike dhe rezultati është i menjëhershëm. Shpesh, acidi hialuronik përmban edhe anestetikë lokalë me qëllim pakësimin akoma më shumë të dhimbjeve, të cilat janë mëse të përballueshme. Në persona të ndjeshëm dhe sipas dëshirës, për të minimiziuar dhimbjen, mund të aplikohet në buzë një krem anestetik (emla), 30 minuta para procedurës.

Pas injektimit, acidi hialuronik përthithet ngadalë dhe metabolizohet gradualisht nga indet nën lëkurë (enzimat hialuronidaza), pa efekte anësore për organizmin e njeriut. Efekti viziv i arritur zgjat mesatarisht 4 – 8 muaj, në varësi të produktit, karakteristikave të secilit individ si dhe stinës (gjatë verës efekti është më i shkurtër për shkak të temperaturave të larta).

Për këtë arsye, është e këshillueshmë që ky lloj trajtimi, fillimisht të përsëritet 2 – 3 herë në vit. Nëse procedura përsëritet rregullisht, efekti bëhet akoma një i zgjatur në kohë, duke arritur edhe 8 – 12 muaj. Për sigurinë dhe garancinë që ofron për aplikimet e tij në trajtimet estetike, acidi hialuronik është sot një nga produktet më të rekomanduara në Europë dhe SHBA, nga shoqatat ndërkombëtare të kirurgjisë plastike dhe komuniteti shkencor.

Ku mund të injektohet acidi hyaluronic?
Acidi hyaluronic mund të përdoret si mbushje e lëkurës me qëllim reduktimin e dëmtimeve të lëkurës për shkak të shenjave, plagëve apo rrudhave.
Rrudhat dhe dëmtimet e fytyrës që mund të korrigjohen nëpërmjet injeksioneve të acidit hyaluronic përfshijnë:
-Fryrje e buzëve;
-Ridefinim i konturit të buzëve;
-Rrudhat e duhanpirësve, të cilat janë rrudha vertikale mbi buzë (rrudha periorale);
-Rrudhat në qoshe të buzës (rrudha orale);
-Rrudhat e ballit që janë të pozicionuara në të gjithë ballin;
-Rrudhat në anët e syve (rrudha periorbitale);
– Rrudhat e të qeshurit që shkojnë nga anët e hundës deri në cep të gojës (rrudha nasolabiale);
– Faqe të irrituara;
– Rrudhat që ndodhen midis vetullave;
-Njolla aknesh;
-Shenja të fytyrës.

Kunderindikacione

– Femra shtatzana apo femra qe japin qumesht gjiri
– Hipersensibilitet ndaj acidit hyaluronique
– Semundje auto-imune
– Paciente nen imuno-terapi
– Dermatoza evolutive (herpes)
– Subjekte ne moshe shume te re
– Infeksione nga streptokoku
– Produkte te patretshme te injektuara ne te njejten zone.

 
Rimodelimi i buzëve mund të kryhet edhe me produkte të tjera SINTETIKE si SILIKONI i lëngshëm, AQUAMID, RADIESSE etj. të cilët kanë efekt të përhershëm apo afatgjatë në kohë. Duke qenë substanca të cilat organizmi i njeh si të huaja, egziston shpesh rreziku iREAKSIONEVE ALERGJIKE, INFEKSIONEVE, INFIAMACIONEVE LOKALE nën lëkurë, GRANULOMAVE dhe DEFORMIMEVE TË PËRHERSHME të buzëve. Për këtë arsye KEIT®, duke u bazuar në normat më të larta të etikës profesionale, në respektin e shëndetit të çdo personi, REFUZON PËRDORIMIN E MATERIALEVE SINTETIKE për trajtimet estetike.